Fot & Sko Gävle Blogg

Läs mer om hur vår specialist hjälper folk från hela Sverige med sina fotproblem

Patienter från hela Sverige kommer till Gävle för att bli av med fotsmärtor: ”Att lösa ett långvarigt problem kan öka livskvalitén avsevärt”

Att gå runt med smärta i fötterna och ben hör till vardagen för väldigt många. Det som många däremot inte tänker på är att fotproblemen ofta kan leda till ihållande smärtor även i knän, höfter och rygg.

– Vissa tror att man får acceptera att ha belastningssmärta och fotproblem resten av livet, men oftast finns det förbättringsmöjligheter som mildrar eller helt tar bort smärtan, säger David Lagerberg på Fot & Sko Gävle.

Läs mer här

Fot & Sko Gävle utsedd till ett av de 50 mest framgångsrika företagen i Gästrikland!

Vi på Fot & Sko Gävle är jättestolta över att igen bli utsedda till ett av de 50 mest FRAMgångsrika FÖRetag i Gästrikland!🥳

Vad är FramFör?

Sedan år 2000 har samverkansprojektet FramFör – Framgångsrika företag i Gästrikland drivits i samverkan mellan olika aktörer som verkar för företags- och samhällsutveckling i samhället. Syftet är att:
-öka intresset för framgångsrikt företagande och skapa goda exempel
-uppmärksamma och stärka företag och företagande
-skapa kontakt mellan näringslivet, Högskolan i Gävle och studenterna
-genomföra forskning om ledarskap, arbetsmiljö och effektivitet i företag

Vi tackar för ert engagemang, ett härligt firande och vi hoppas att vi ses nästa år igen

diplom

Läs mer om hur företag kan dra nytta av fotinlägg och bra skor (Gefle Dagblad)

”Av en slump läste Malin Lindqvist en artikel om Fot & Sko och David Lagerberg, sjukgymnast/fysioterapeut med inriktning ortopedisk medicin, ortopedteknik och poditatri, på företaget.

– Jag kom i kontakt med David för privat bruk, och det var så det började. Nu har vi haft ett professionellt samarbete med Fot & Sko i flera år, säger hon.

Om du belastar foten fel kan det på sikt leda till besvär i andra delar av kroppen, som till exempel knä, höft eller rygg. Om du står, eller går mycket på arbetet är det extra viktigt att du tar hand om dina fötter. OilQuick har haft ett nära samarbete med Fot & Sko Gävle sedan flera år tillbaka.

Fot & Sko hjälper alla typer av verksamheter där medarbetarna står och går mycket. Det handlar bland annat om industrier, verkstäder, skolor, vård och omsorg, restauranger och butiker.

– Vi arbetar till exempel med alla de största industrierna i Gästrikland, men vi ser även en stor ökning och efterfrågan från mindre företag. Vinsten är så pass stor om man kan undvika, eller åtminstone minska, belastningsrelaterade besvär hos personalen, berättar David.”

Läs mer här

Ont i ryggen? Dina besvär kan komma redan från fötterna!

Att gå runt med smärta i fötterna och ben hör till vardagen för väldigt många. Det som många däremot inte tänker på är att fotproblemen ofta kan leda till ihållande smärtor även i knän, höfter och rygg.

För den som har ett arbete som innebär mycket stående och gående kan ibland även en liten snedbelastning på fötterna leda till problem för exempelvis benen, höfterna och ryggen. På oss hos Fot & Sko Gävle finns både kunskapen och engagemanget för att komma tillrätta med besvären.

Läs mer här!

Boka tid hos oss här!

Utforska våra noggrant utvalda rekommendationer för de bästa löparskorna 2024! Vi har sammanställt en lista över årets toppmodeller, utvalda för deras överlägsna komfort, hållbarhet och prestanda. Oavsett om du är en erfaren löpare eller precis har börjat, kommer du att hitta något som passar dina behov. Besök vår webshop här:

Nyhet i vår webshop: betterbalance.se!

Laga hälkappan själv!

Att laga skons hälkappa har aldrig varit så enkelt som med dessa självhäftande hälskydd. Med dem kan du snabbt fixa dina skor utan krångel.

Hälskyddet är tillverkat av ett tunt läderliknande material och ger en diskret känsla på skon. Följ bara instruktionerna och tipsen nedan för att uppnå bästa hållbarhet.

Läs mer här!

Nyhet i vår webshop: betterbalance.se!

Våra senaste tillskott i vår Hoka One One kollektion på Better Balance! Vi är glada över att presentera nya Hoka Clifton 9!

Upptäck den senaste innovationen från Hoka – Clifton 9. Den här skon är din perfekta partner för både korta och längre löpturer, oavsett terräng. Med sin lätta konstruktion och överlägsen stötdämpning är Clifton 9 en favorit bland löpare världen över.

 

Nyhet i vår webshop: betterbalance.se!

Våra senaste tillskott i vår sandalkollektion på Better Balance! Vi är glada över att presentera tre nya modeller som ger både stil och komfort till dina fötter.

  1. New Feet Slipper Svart: New Feet Slipper sandaler är designade med tanke på överlägsen komfort och anpassning för kvinnor med känsliga fötter. Med sina löstagbara innersulor och justerbara spännen i ovandelen erbjuder de en perfekt passform som du kan anpassa efter dina egna behov.

  2. Klaveness Sandy: Kalveness Sandy sandaler är inte bara enkla att ta på och av med sina kardborreband, de erbjuder också enastående komfort och stabilitet för dina fötter. Tillverkade av extra fint nappaskinn och utformade med omsorgsfullt placerade remmar och reglerbara hälremmar, är dessa sandaler ett måste för alla som söker både stil och funktion.

  3. New Feet Slip in Sandal – Cognac: New Feet Slip In är inte bara bekväma att bära, de är också utformade för att ge dig den komfort och stöd du behöver under långa dagar hemma eller på jobbet. Tillverkade av högkvalitativt kalvskinn på ovandelen och utrustade med en urtagbar sula, erbjuder dessa de en skön och personlig passform för alla dina behov.

Besök vår webbshop på www.betterbalance.se för att utforska och beställa dessa nya sandaler och upptäck hur de kan förbättra din balans och komfort under sommaren och bortom.

Nyhet i vår webshop: betterbalance.se!

Upptäck vårt senaste tillskott på webbshoppen – den efterlängtade sjätte utgåvan av Mizuno Wave Horizon-serien! Denna nya sjätte upplagan har genomgått en omfattande makeover för att erbjuda ännu bättre prestanda och komfort än någonsin tidigare. Perfekt för löpare som behöver pronationsstöd och strävar efter att maximera komforten under sina träningspass, kombinerar dessa löparskor högkvalitativa material och innovativa funktioner för att leverera den ultimata löpupplevelsen.

Utforska de senaste förbättringarna och uppdateringarna som har gjorts för att säkerställa att varje steg du tar är bekvämt och stöttat. Med fokus på att ge dig den bästa möjliga löpupplevelsen har dessa skor utformats med omsorg och uppmärksamhet på detaljer. Från den förbättrade dämpningen till det ergonomiska stödet är varje element utformat för att maximera din prestation och komfort.

Oavsett om du är en erfaren löpare eller nybörjare på väg mot dina mål, är dessa löparskor det perfekta valet för att ta din träning till nästa nivå. Ge dig själv det bästa verktyget för att nå dina löpmål och upptäck den nya Horizon-serien idag på vår webbshop!

Gefle Dagblad om lanseringen av vår webshop!

”I 18 år har Fot & Sko Gävle på ett framgångsrikt sätt hjälpt sina kunder med fotproblem och försett dem med rätt skor. Nu tar fotspecialisterna nästa steg och satsar på en unik webshop.

– Vi är en specialistbutik även online och erbjuder bara skor som har det där lilla extra, säger vd:n David Lagerberg.

Förklaringen till Fot & Sko Gävles framgång är egentligen ganska enkel. Företaget erbjuder en kombination av kunniga fotspecialister, grundliga ortopedmedicinska undersökningar och en lokal butik med skor som kan anpassas för kundens unika behov.

– Skorna är jätteviktiga, men även fotens form och belastningsmönster, säger David Lagerberg, legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och ägare av Fot & Sko Gävle.

Sedan starten 2005 har Fot & Sko Gävle hjälpt många gävleborgare att ta reda på om fotbesvär orsakar smärta i exempelvis knä, höft och rygg – och sedan hittat en lösning på problemet.

– Det är många som går omkring och har ont helt i onödan på grund av fel skor. Exempelvis finns det personer som står snett på fötterna vilket på sikt kan leda till knä-, höft och ryggproblem förutom besvär från själva foten, säger David Lagerberg och fortsätter:

– Vi träffar väldigt många kunder som har stora besvär med belastningssmärta och värk från fötter, knä och höfter. Att få vara med och hjälpa dessa kunder till en smärtfri vardag och arbete är oerhört givande.”

Läs mer här

Upptäck vår webshop: www.betterbalance.se

Vår webbshop är en förlängning av vårt engagemang för att tillhandahålla skräddarsydda lösningar för dina behov. Vi erbjuder allt från skor för alla tillfällen till ortopediska fotinlägg och andra hjälpmedel som kan göra din vardag bekvämare och smärtfri.


I vår webbshop hittar du alla våra produkter som finns tillgängliga i vår fysiska butik i Gävle. Vi erbjuder skor för alla tillfällen, från sköna promenader i skogen till en aktiv livsstil och arbetsdagar. Vårt sortiment är noga utvalt för sin höga kvalitet och unika funktioner.

Vi är stolta över vårt egentillverkade standardinlägg, BetterBalance, som har blivit en favorit bland våra kunder. Vår erfarenhet är att nästan alla besvär och smärtor kan lindras eller elimineras med rätt skor och fotvård.