Nu tar Gävles fotspecialister succén vidare – säljer skor till hela Sverige i unik webshop

19 maj 2023 11:52

I 18 år har Fot & Sko Gävle på ett framgångsrikt sätt hjälpt sina kunder med fotproblem och försett dem med rätt skor. Nu tar fotspecialisterna nästa steg och satsar på en unik webshop.

– Vi är en specialistbutik även online och erbjuder bara skor som har det där lilla extra, säger vd:n David Lagerberg.

Teamet på Fot & Sko Gävle: Andreas Arntzén (produktspecialist och produktionstekniker), Camilla Reinholdsson (Produktionstekniker & produktspecialist), David Lagerberg (fysioterapeut inriktning ortopedisk medicin, ortopedteknik och podiatri) och Erica Holmgren (produktspecialist och produktionstekniker).

Förklaringen till Fot & Sko Gävles framgång är egentligen ganska enkel. Företaget erbjuder en kombination av kunniga fotspecialister, grundliga ortopedmedicinska undersökningar och en lokal butik med skor som kan anpassas för kundens unika behov.

– Skorna är jätteviktiga, men även fotens form och belastningsmönster, säger David Lagerberg, legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och ägare av Fot & Sko Gävle.

”Vår styrka är att vi försöker arbeta med ett helhetstänk och kombinera sjukgymnastik och ortopedteknik. Man ska inte behöva besöka en massa olika ställen för att få hjälp”, säger David Lagerberg, som nu skalar upp verksamheten och satsar på en unik webshop.

Sedan starten 2005 har Fot & Sko Gävle hjälpt många gävleborgare att ta reda på om fotbesvär orsakar smärta i exempelvis knä, höft och rygg – och sedan hittat en lösning på problemet.

– Det är många som går omkring och har ont helt i onödan på grund av fel skor. Exempelvis finns det personer som står snett på fötterna vilket på sikt kan leda till knä-, höft och ryggproblem förutom besvär från själva foten, säger David Lagerberg och fortsätter:

– Vi träffar väldigt många kunder som har stora besvär med belastningssmärta och värk från fötter, knä och höfter. Att få vara med och hjälpa dessa kunder till en smärtfri vardag och arbete är oerhört givande.

Fot & Sko gör ofta kompletta funktionsanalyser och undersökningar av kundernas fötter, vilket gör att de kan formgjuta sulor och leverera skräddarsydda lösningar för varje specifik kund. ”En noggrann undersökning är nyckeln till att hitta vad som orsakar besvären och smärtorna”, menar David Lagerberg.

Fotexperternas populära koncept har genom åren attraherat kunder även från andra delar av landet. Därför väljer Fot & Sko Gävle nu att göra en nysatsning genom att lansera en webshop. Den nya webshopen, som heter Betterbalance.se, har stort och unikt utbud av de bästa skomodellerna i otaliga bredder och funktioner. Här hittar du ett bra urval av allt från fotinlägg till knäskydd. Fot & Sko Gävle kan även skräddarsy exempelvis skor, sulor och skoinlägg efter kundernas behov.

– Nu flyttar vi ut vår expertis även på webshopen där vi kan erbjuda vårt unika sortiment till fler kunder. Vi är verkligen en specialistbutik med hög kompetens, så om man handlar här vet man att man kommer få ett par bra skor som valts ut av experter, säger David Lagerberg.

Fot & Sko får många beställningar inom Gävleborgs län, men även många från andra delar av Sverige. Erica Holmgren, produktionstekniker och produktspecialist, har ofta bråda dagar med många paket som ska skickas.

I webshopen kan kunderna bland annat välja skor med olika lästbredd och stabilitet. Här finns ett stort urval av lätta och stötdämpande skor. Kunderna kan även få tips om hur de ska tänka om de har vanliga problem som plantar fasciit/hälsporre, Hallux valgus eller hammartår.

– För oss är kvaliteten avgörande och vi vill att det ska kännas som att skorna är sydda för dina fötter. Vår stora styrka är att arbeta med helheten och kombinera fysioterapi och ortopedteknik med skor av bästa kvalitet – så att allt finns på samma ställe.

En så kallad Hallux Valgus är den vanligaste felställningen i foten hos vuxna, och är generellt vanligare hos kvinnor än män.

Till skillnad från de stora sportkedjorna har Fot & Sko Gävle specialiserat sig på skor och fotproblem och inte breddat med kläder och andra sportartiklar. Personalen har lång erfarenhet och brinnande intresse för området.

– Vi är extremt nischade på det här och lägger stor vikt på att våra produkter ska hålla absolut högsta klass. Vi försöker hitta skor som kan användas till vardags, träning och arbete men som ändå har väldigt bra funktion, säger David Lagerberg.

Fot & Sko Gävle erbjuder bland annat tjänsterna:
● Ortopedisk bedömning & Ortopedisk manuell terapi.
● Utformning av korrigerande ortopediska fotinlägg.
● Gång & löpanalys.
● Motions- och idrotts skadebedömning & rehabilitering.
● Företagslösningar (bedömning, analys, skor, inlägg och rehabilitering).